2011. szeptember 18., vasárnap

A tanítás mikéntje

És most a tanítás mikéntjéről pár szót. Úgy gondoltam hogy ez egy IRC-csatornán fog megtörténni (egy újabb hírben megírom majd, amint létrehoztam), mégpedig azért mert
1,) nem kötelező hozzá kliens, egyszerűen elérhető böngészőn keresztül is
2,) platformtól függetlenül bárkinek elérhető gond nélkül (ismét csak a böngésző)
3,) nagyobb létszám esetén egyszerűbb egy helyen válaszolni a kérdésekre mint mondjuk tíz különböző ablakban vagy fülön
4,) mindenki lát mindenkit: ha valaki kérdést tesz fel és arra (remélhetőleg) választ kap, akkor abból ugyanúgy tanulhatnak a többiek is mint maga a kérdező

Ha a visszajelzések azt mutatják hogy mégis nagy igény van egy másik módra is (Skype, AIM, Win Live, stb) akkor megfontolom annak is a használatát. Javaslatokat és kéréseket a kommentek közé kérem.



Az időpont még kérdéses, hisz nehéz lenne például 20 érdeklődőt egy időpontban gép mögé ültetni és ott tartani a napi oktatás végéig.

Az elképzelésem az lenne hogy egy hétig tanítok egy témát (például mkv kezelés). Hétfőre és Keddre is írok egy-egy időpontot amikor ezeket tanítom majd, más időpontokban kingslayer fog őrséget állni, és a véletlenül arra tévedő embereket segíti ki. Következő héten pedig a következő témát fogjuk oktatni, ugyanebben a felállásban.

És én mégis mikor egyeztem bele hogy tanítom majd a népeket helyed? /king/
Nem mindegy az neked? Úgyis folyton ott döglesz az IRC-n. Szóval akkor már hasznosítalak is /Theodoros/
Borulna rád egy tehervonat... /king/

Ha bárkinek jobb ötlete van az időpontot illetően azt örömmel meghallgatom, kommentekben kérem részletesen kifejtve.



Hogy az oktatásban résztvevő társaim hol (vagy mikor) szeretnének tanítani azt sajnos nem tudom megmondani, mivel nem sikerült még erről beszélnem velük, ahogy van rá lehetőségem kipuhatolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése