2011. szeptember 20., kedd

Béka használati útmutató

Most pedig a Mibbitről, ahogy ígértem.

Így néz ki az oldal (katt a képre hogy megtekinthesd):

És így néz ki helyesen kitöltve (kép alant). ékezetes karaktereket nem fogad el névben, párbeszéd közben már megjeleníti azokat. Felhasználónév helyére azt írunk amit akarunk, Szerver mindenképp rizon legyen, csatornanév elé pedig mindenképp be kell írni a # jelet.


Előfordulhat hogy valaki más használja azt a nevet amit kitaláltunk, és erre figyelmeztet minket az oldal (a harmadik képen példa). Nem kell megijedni, csak adjunk meg egy másik nevet, és addig próbálkozzunk amíg be nem enged minket.


És valami ilyesmi fogad majd ha egy csatornára felértél:


Szerk: lefirkantok egy példát hogy könnyebben megérthessék a dolgot azok is akik nem informatikus-palánták. Képzeljétek el, hogy az IRC világa Budapest. Budapesten pedig rengeteg az étterem: ezek az éttermek most a szerverek lesznek. Odamész a Rizon étteremhez. Az étterem ajtajánál felírja a neved egy szolgáló, majd beenged. Ha az a név amivel belépnél, mér fel van írva, akkor azzal ugye nem mehetsz be mert már valaki más foglalt széket azon a néven, ketten ugyanazt a nevet meg nem viselhetik egy étteremben. Ilyenkor vagy másik nevet kell megadnod helyette, vagy ha te vagy az aki ezen a néven foglalt, akkor megmondod a foglalás számát (a névhez tartozó jelszót). Most pedig bemész a Rizon étterembe, ahol rengeteg sok asztalt látsz. Ezek az asztalok a csatornák, és mindegyik asztal el van választva kis falakkal a másiktól hogy ne zavarják egymást a társaságok. Ha leülsz az asztalhoz, akkor beszélgethetsz majd bárkivel aki ott ül veled, vagy akár szólhatsz mindenkihez egyszerre, de másik asztalhoz már nem tudsz átkiabálni.
És itt jön az a rész amikor meg tudjuk szegni a valóság fizikáját a virtuális világban: egy étteremben egyszerre több asztalhoz is leülhetünk egyszerre, és mindegyiknél beszállhatunk a társalgásba. Ha ülök az egyes asztalnál, akkor csak ott beszélhetek, de ha odaülök a kettes asztalhoz is, akkor már kettőnél, és így tovább. Amikor befejeztük a beszélgetést és jóllaktunk, akkor elköszönünk az étkezőktől, felállunk az asztaltól, majd távozunk az étteremből.


Kérdés, óhaj és sóhaj a kommentek közé, köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése