2011. október 11., kedd

Dolgok tisztázása, valamint egy felvetés

Üdvözletem.

Ezen hozzászólás témái, sorrendben:
1, karaoke készítés
2, órák számának alakulása és a sorrend
3, gyakorló anyagok
4, mangaszerkesztésről pár szóban



1, karaoke készítés
Abyss egy hozzászólásában felvetette a karaoke készítésének oktatását. Ötletnem nem rossz, de saját szakállra nem veszem fel az anyagba mert megítélésem szerint ez már jóval az alapszint fölött van (akár Aegisubbal készül, akár Adobe AfterEffects-el).
Ha egy jártas személy úgy dönt hogy tudását megosztaná másokkal is, az jelentkezhet a hír kommentjei közt vagy e-mailban ( theodoros.agapios@gmail.com ).

2, órák számának alakulása és a sorrend
Az anyagok száma 5+1 lesz a tervezett 5 helyett, a +1 arra szolgál majd hogy az előző öt alatt nem említett, kimaradt dolgokat pótoljam. Ezt az öt plusz egyet 7 alkalom alatt próbálom leadni (formázásra két hetet fogok fordítani a szokásos egy helyett.
Az első óra az Aegisubról szólt, a második (még közzé nem tett) anyagban a muxolásról beszéltem, a harmadik (eheti) pedig az időzítésről szól. Jövőhéten és az azt követő héten a formázás lesz tányéron, majd a hibaelhárítások és pótlások.

3, gyakorló anyagok
Valamikor keresek majd jól használható, rövid videókat az időzítés és a formázás gyakorlásához, amint van elfogadható mennyiség ezekből, közzéteszem mindet instrukciókkal ellátva.

4, mangaszerkesztésről pár szóban
Őt kell zargatnotok ha mangaszerkesztést akartok tanulni. Sok sikert hozzá!

5 megjegyzés:

  1. Valamiért nem küldte el.

    Szóval: Ha szeretnéd, én szívesen összerakok pár képet és hozzájuk magyarázó szöveget + hanganyagot, amivel tényleg az alap karaokét meg lehet tanulni.

    A jobbra-balra mozgó ugráló meg egyéb formázásokat én sem vágom, mivel az szín tiszta programozás... De a sima szó egyszerre vagy folyamatosan történő átszínezésére össze tudok dobni vaamit

    VálaszTörlés
  2. Esetleg úgy hogy készül neki egy bejegyzés és az azzal kapcsolatos kérdéseket a kommentek közt teszik fel, te pedig megválaszolod. Ha már nem is élőben menne, valamilyen szintű figyelés és visszacsatolás mégis csak legyen.

    VálaszTörlés
  3. persze, vagy esetleg valamelyik órád végén akit érdekel feljön IRC-re és ott megkérdezheti azt amit nem ért.

    VálaszTörlés
  4. részemről én elkészítettem egy leírást, itt lehet letölteni:
    http://www.megaupload.com/?d=DX4M5RB4
    Ha bárkinek van még ötlete, az ott feltüntetett helyeken megkereshet, egvitatjuk és akkor esetleg ki is lehet egészíteni, vagy világosabban fogalmazni, ha valamit bonyolultan fogamaztam.

    VálaszTörlés
  5. már csütörtökön készen volt csak elfelejtettem szólni, gome gome :´)

    VálaszTörlés